Palvelunhallintaan kirjautuminen

Olemme luoneet asiakkaillemme uudistuneet ohjesivustot

Asiakasnumero (Sopimusviite):
Salasana: Onko salasana unohtunut?
Huomaathan, että salasana ei ole sama kuin verkkotunnuskohtainen cPanel-hallintasalasana.

Tekniset tiedotteet

17.7.2024
Vikatilanne palvelimella web148.webhotelli.fi

Palvelimella web148.webhotelli.fi on havaittu vikatilanne jonka myötä palvelimen sivuistoilla voi esiintyä palvelukatkoksia, sivuilla voi näkyä "domain.tld refused to connect" ilmoitus.

Työstämme ongelmaan pikaista ratkaisua ja pahoittelemme mahdollista haittaa. Päivitys 19.07.2024: Vikatilanne on ohi

8.7.2024
Palvelunestohyökkäyksiä uusilla palvelimilla.

Tällä hetkellä meidän Web-palvelimiin kohdistuu palvelunestohyökkäyksiä (DDoS). Pyrimme korjaamaan tilanteen parhaamme mukaan. Pahoittelut aiheutuneesta harmista.

4.7.2024
Palvelinsiirroista ilmoitus

Tukeemme on saapunut paljon yhteydenottoja että 'sähköpostipalveluni ei toimi' tai 'cPanel tunnukseni ei toimi'. Tarkastathan sähköpostisi ja toimit tiedotteen mukaisesti jossa pyydetään päivittämään palvelinosoite. Uudet palvelinosoitteet tukisivuilla myös listattuna: Palvelinmuutokset

3.7.2024
Vikatilanne nimipalvelimissa

Webhotelli.fi nimipalvelimilla esiintyy hetkellinen vikatilanne jonka myötä verkkotunnuksissa saattaa esiintyä toimintakatkoksia, suuret pahoittelut tästä, ongelmaa työstetään ja ilmoitamme heti kun tilanne on ratkaistu.

Päivitys 16:00: Vikatilanne on ohi, suuret pahoittelut mahdollisesta haitasta.

2.7.2024
Palvelinsiirron aiheuttama palvelukatkos

Työstämme palveluiden siirtoja palvelimilta toisille ja siirto valitettavasti voi aiheuttaa palvelukatkoksia, suuret pahoittelut tästä. Työstämme asiaa ja ilmoitamme tätä tiedotetta päivittämällä heti kun siirtokatkos on ohi.

19.6.2024
Epäaitoja cPanel "levytila täynnä" ilmoituksia liikenteessä

Olemme saaneet tietoomme että osalle asiakkaitamme on saapunut epäaitoja cPanel "Levytila on tännä" sähköpostiviesti-ilmoituksia jotka eivät ole oikeita vaan roskapostia ja tietojenkalastelu-viestejä. Viesti näyttää aidolta mutta ilmoituksessa lukee aina että palvelu on 97% kaltaisen lukeman verran täynnä.

Mikäli vastaanotat kuvauksen mukaisen viestin, suosittelemme ensin tarkistamaan palvelunne todellisen levytilan käyttömäärän, tämän ohjeen mukaisesti: linkki

26.4.2024
PHP 8.1 web122.webhotelli.fi palvelimella

Palvelimella web122.webhotelli.fi on saattaa esiintyä virhetilanteita PHP 8.1 version kanssa, jos näin käy ja sivusto virheilee PHP 8.1:llä, suosittelemme toistaiseksi vaihtamaan käyttöön PHP 7.4 version.

Selvitämme ongelmaa ja ilmoitamme kun se on ratkaistu. Pahoittelemme mahdollista haittaa.

26.2.2024
Sähköpostipalvelin estolistalla.

Sähköpostipalvelin web130.webhotelli.fi / 77.86.179.110 on joutunnut Microsoftin estolistalle. Tämä estää tällä hetkellä viestien lähettämisen outlook.com, hotmail.com sekä hotmail.fi-osoitteisiin. Tämä vaikuttaa webmailin käyttöön ja jos käyttää meidän palvelinta SMTP-osoitteena sähköpostiohjelmassa. Tämän ongelman voi toistaiseksi kiertää käyttämällä oman internet-liittymän SMTP-osoitetta. Alla listaus SMTP-osoitteista: - Elisa: smtp.kolumbus.fi - Telia: mail.inet.fi - DNA: smtp.dnainternet.net - Nebula: smtp.nebula.fi - Welho: smtp.welho.com - Saunalahti: posti.saunalahti.fi Asiaa selvitellään vielä.

16.11.2023
KORJATTU: Häiriö SSL-sertifikaattien uusimisessa

Päivitys: Vika on saatu korjattua.

SSL-sertifikaattien uusimisessa ja asentamisessa on havaittu häiriö joka haittaa asennusprosessia. Selvitämme vikaa niin nopeasti kuin mahdollista ja ilmoitamme heti kun ongelma on ratkaistu.

Pahoittelemme mahdollista haittaa.

28.9.2023
Huollamme webhotelli.fi -portaalia

Huollamme webhotelli.fi -portaalia 1.10.2023 klo 00.00 alkaen. Webhotellipalvelut toimivat tänä aikana normaalisti, mutta uusien tilausten laskujen lähetys tapahtuu vasta huollon jälkeen. Ilmoitamme kun huoltokatkos on ohi.

Päivitys 6.10.2023: Huoltokatko on ohi

19.9.2023
Traficomiin kohdistuva palvelunestohyökkäys

Traficomiin kohdistuva palvelunestohyökkäys estää tällä hetkellä .fi-domainien Whois-palvelun käytön, jolloin järjestelmämme ilmoittaa kaikista .fi -domaineista, että ne eivät ole saatavilla. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa.

17.8.2023
Uusi Wordpress 6.3 versio ja PHP 7.0 vaatimus.

Tiedote meidän asiakkaille jotka käyttävät Wordpress-pohjaa sivujen rakentamiseen, että uusi Worpress 6.3 on julkaistu ja siellä on jätetty pois PHP 5.0 tuki. Uuden Wordpress 6.3 alkaen tulee olla vähintään PHP 7.0 käytössä. Tämä muutos tulee ottaa huomioon mikäli päivitätte Wordpressin alustan. Voitte päivittää PHP-version seuraavasti cPanelissa: https://kb.webhotelli.fi/phpn-version-valinta/ Alla vielä linkki Wordpressin omaan 6.3 tiedotteeseen missä myös mainitaan PHP-version muutoksesta: https://wordpress.org/news/2023/08/lionel/

8.5.2023
Webmail vikatilanne palvelimella web130.webhotelli.fi

Päivitys: Vikatilanne on saatu korjattua klo 11:50


Palvelimella web130.webhotelli.fi on havaittu vikatilanne Webmail selainsähköpostiohjelmassa joka estää Webmailin käytön, selvitämme ongelmaa ja ilmoitamme heti kun tilanne ratkeaa. Pahoittelut mahdollisesta haitasta.

17.4.2023
RVSitebuilder ei toimi.

-Päivitys 5.5.2023: Asia on selvityksessä RVSitebuilder palvelun kehittäjällä ja odotamme heiltä yhteydenottoa, ilmoitamme heti kun asia ratkeaa.


RVSitebuilder ei toimi meidän palvelimilla. Syytä selvitellään a yritämme saada tämän korjattua mahdollisimman pian. Pahoittelut aiheutuneesta harmista.

10.3.2023
Webmailin kontakti / kalenteritietojen katoaminen.

cPanelin päivittyessä uudempaan versioon Horde-sähköpostiohjelma poistui ja Roundcube jäi ainoaksi Webmail-ohjelmaksi. Tässä on tullut tilanteita vastaan missä kalenteri ja kontaktitiedot ovat kadonneet.

Olemme selvittäneet tilannetta ja syytä cPanelin tuen kanssa. Ohjeet miten tämän saa korjattua saapuu pian ja ilmoitamme siitä vielä erikseen. Lisätietoa: Linkki tiedotteeseen

Pahoittelut tilanteesta.

24.2.2023
Muutos Webmail käyttöliittymään

Horde-käyttöliittymä Webmail selainsähköpostissa on poistunut käytössä. Jäljelle jää Roundcube-käyttöliittymä joka on ollut myös aikaisemmin valittavissa. Tämä muutos ei poista sähköpostitilejä tai niiden sisältöjä.

24.2.2023
Muutoksia cPanel halintapaneelin Jupiter teemaan

Uudessa Jupiter-teemassa "Lisäverkkotunnukset" ja "Aliverkkotunnukset" työkalujen valikot ovat poistuneet cPanel hallintapaneelista. Lisäverkkotunnuksia ja aliverkkotunnuksia voi jatkossa hallinnoida "Verkkotunnukset" työkalun kautta.

26.1.2023
KORJATTU: Viivettä SSL-sertifikaattien tilauskäsittelyssä

Päivitys 28.01. vika on saatu korjattua.

Valitettavasti SSL-sertifikaattiemme tilausten käsittelyssä ja uusimisessa on tällä hetkellä viivettä teknisistä syistä. Työstämme asiaan ratkaisua niin nopeasti kuin mahdollista ja ilmoitamme heti kun tilanne on ohi. Pahoittelut mahdollisesta haitasta.

9.1.2023
KORJATTU: Vikatilanne palvelimella web125.webhotelli.fi

Palvelimella web125.webhotelli.fi on havaittu vikatilanne koskien palvelimen varmennetta. Ongelmaa selvitetään ja se korjataan mahdollisimman pian, ilmoitamme kun tilanne on ratkaistu. Pahoittelut mahdollisesta haitasta.

Päivitys klo 10:00 vikatilanne on korjattu.

17.10.2022
KORJATTU: Sähköpostien lähetysongelma

Päivitys 7.11.2022: Estolistaus on poistunut ja tilanne on korjaantunut. Kiitos kärsivällisyydestänne.

Olemme tietoisia tilanteesta missä sähköpostia Microsoftin sähköpostijärjestelmiin hotmail.com ja outlook.com lähettäessä tulee virhe jonka mukaan vastaanottaja estää sähköpostiviestin lähetyksen. Ongelma koskee palvelimia web121.webhotelli.fi, web122.webhotelli.fi ja web124.webhotelli.fi.

Olemme selvittäneet syyn ongelmalle, laittaneet roskapostittajan kuriin ja ottaneet yhteyttä estolistan ylläpitäjään Microsoftiin estolistauksen poistamiseksi. Estolistauksen poistumisessa valitettavasti kestää joten suosittelemme sähköpostiohjelmia käyttäviä vaihtamaan sähköpostiohjelmansa lähtevän postin palvelimen osoitteen oman operaattorin osoitteeksi vikatilanteen (tai pysyvästi) ajaksi, jotta viestien lähetys onnistuu:

- Elisa: smtp.kolumbus.fi
- Telia: mail.inet.fi
- DNA: smtp.dnainternet.net
- Nebula: smtp.nebula.fi
- Welho: smtp.welho.com
- Saunalahti: posti.saunalahti.fi

Mikäli käytätte vain Webmailia jossa lähtevän postin palvelinta ei voi vaihtaa, ilmoittaisitteko asiasta meille sähköpostitse osoitteeseen: tuki@webhotelli.fi

Suuret pahoittelut aiheutuneesta haitasta. Ilmoitamme kun tilanne on korjattu.

29.9.2022
KORJATTU: Häiriö SSL-sertifikaattien uusimisessa

Päivitys: Vika on korjattu ja sertifkaatit uusitaan normaalisti.

SSL-sertifikaattien uusimisessa ja asentamisessa on havaittu häiriö joka haittaa asennusprosessia. Selvitämme vikaa niin nopeasti kuin mahdollista ja ilmoitamme heti kun ongelma on ratkaistu. Pahoittelemme mahdollista haittaa.

27.9.2022
KORJATTU: Vikatilanne palvelimella web127.webhotelli.fi

PÄIVITYS: Vikatilanne on korjattu.

Palvelimella web127.webhotelli.fi on havaittu vikatilanne joka haittaa palvelimen palveluiden toimintaa. Vikaa korjataan ja ilmoitamme heti kun vikatilanne on ohi. Suuret pahoittelut mahdollisesta haitasta.

11.5.2022
KORJATTU: Vikatilanne palvelimella web127.webhotelli.fi

- Päivitys: Vikatilanne on saatu korjattua. Kiitos kärsivällisyydestänne.

- Päivitys: Tilanne näyttää rauhoittuneen ja palvelin on aktiivinen, jäämme seuraamaan tilannetta.

- Olemme havainneet vikatilanteen palvelimella web127.webhotelli.fi jonka takia palvelimen palvelut eivät ole tavoittamattomissa. Selvitämme ongelmaa ja pyrimme ratkaisemaan tilanteen mahdollisimman pian.

Ilmoitamme kun on vikatilanne on ratkaistu. Suuret pahoittelut mahdollisesta haitasta.

24.3.2022
KORJATTU: Vikatilanne sähköpostin lähetyksessä

Päivitys 29.03.2022 16:10: Vikatilanne on korjaantunut, pahoittelut mahdollisesta haitasta.
---

Olemme havainneet vikatilanteen palvelimella web129.webhotelli.fi jonka myötä palvelimelta ei voi lähettää sähköpostia hotmail.com osoitteihin estolistauksen takia. Teemme toimenpiteitä ongelman korjaamiseksi sekä olemme yhteydessä Microsoftiin.

Olemme selvittäneet syyn ongelmalle, tehneet toimenpiteitä vikatilanteen poistamiseksi. Tilanteen ja estolistauksen poistumisessa valitettavasti kestää Microsoftin päästä joten suosittelemme sähköpostiohjelmia käyttäviä vaihtamaan sähköpostiohjelmansa lähtevän postin palvelimen osoitteen oman operaattorin osoitteeksi vikatilanteen (tai pysyvästi) ajaksi, jotta viestien lähetys onnistuu:

- Elisa: smtp.kolumbus.fi
- Telia: mail.inet.fi
- DNA: smtp.dnainternet.net
- Welho: smtp.welho.com
- Saunalahti: posti.saunalahti.fi

Mikäli käytätte vain Webmailia jossa lähtevän postin palvelinta ei voi vaihtaa, pyydämme teitä ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme: tuki@webhotelli.fi.

Suuret pahoittelut aiheutuneesta haitasta. Ilmoitamme kun tilanne on korjattu.

10.1.2022
KORJATTU: Varmennevirhe palvelimella web123.webhotelli.fi

PÄIVITYS 10:40: Ongelma on saatu korjattua. Olemme havainneet varmennevirheen palvelimella web123.webhotelli.fi joka esiintyy esim. sähköpostiohjelmaa käytettässä. Korjaamme ongelmaa parhaillaan ja ilmoitamme heti kun ongelma on ratkaistu.

Pahoittelut mahdollisesta haitasta.

23.11.2021
Varoitus: cPanel kirjautumistietojen kalasteluviestejä liikenteessä

Ole hyvä ja lue seuraava tärkeä tiedote koskien cPanel kirjautumistietojen kalasteluviestejä ohjesivultamme: Linkki tiedotteeseen

25.10.2021
KORJATTU: Vikatilanne nimipalvelimissa

Olemme havainneet vikatilanteen nimipalvelissamme ns1.webhotelli ja ns2.webhotelli.fi jonka myötä pienellä osalla verkkotunnuksista esiintyy katkoksia sivuston näkyvyydessä ja sähköpostiliikenteessä. Korjaamme vikaa parhaillaan, pahoittelemme mahdollista haittaa.

24.10.2021
Virhe varmenteessa sähköpostiohjelmassa (mail.omaverkkotunnus)

Kyseinen virhe johtuu siitä, että sähköpostipalvelimien käyttämä sertifikaatti on myönnetty webhotelli.fi -verkkotunnukselle, kun taas käyttämänne palvelinosoite voi olla muotoa mail.omaverkkotunnuksenne.fi/com/yms.

Tämä aiheuttaa sähköpostiohjelmistossa virhetilanteen ja ohjelmisto varoittaa käyttäjää mahdollisesti turvattomasta yhteydestä. Voitte tästä huolimatta sallia kyseisen sertifikaatin käytön ja salattu yhteys palvelimelle toimii tällöin täysin tietoturvallisesti. Ohjelmisto muistaa sallitun poikkeussäännön sertifikaatille siihen asti kunnes tili asennetaan uudelleen tai käyttämämme sertifikaatti uusitaan.

Vaihtoehtoisesti mikäli vaihdatte sekä saapuvan postin palvelimen että lähtevän postin palvelimen osoitteet käyttämissänne laitteissa muotoon: webXXX.webhotelli.fi ei virhettä pitäisi tulla enää myöskään tulevaisuudessa. XXX kirjainten tilalle tulee numero 121 - 131 välillä, jos ette tiedä palvelinosoitettanne, voitte tarkistaa verkkotunnuksenne palvelimen seuraavan työkalun kautta syöttämällä verkkotunnuksenne, painamalla cpanel ja katsomalla selaimen osoitekenttää: https://www.webhotelli.fi/tyokalu.php

Pahoittelut mahdollisesta haitasta.

17.8.2021
Ylimääräinen huoltoikkuna palvelimella web130.webhotelli.fi

Suoritamme ylimääräisen huollon web130.webhotelli.fi palvelimelle keskiviikkona 18.8.2021 klo 22.00 - 23.00 välisenä aikana. Tänä aikana palvelin voi olla tavoittamattomissa, mikä vaikuttaa verkkosivustojen ja sähköpostien toimintaan. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa häiriötä.

12.8.2021
KORJATTU: Vikatilanne: Kuormitusta palvelimella

Palvelimella web130.webhotelli.fi on tällä hetkellä isoja määriä kuormaa jonka myötä osa palvelimen sivustostoista eivät välillä saata näkyä, suuret pahoittelut tästä, korjaamme vikaa parhaillaan. Ilmoitamme heti kun ongelma on kunnossa.

21.6.2021
KORJATTU: Vikatilanne Sitebuilder työkalussa

Päivitys: Vika saatiin korjattua 25.06.2021.

Osalla palvelimillamme on havaittu vikatilanne Sitebuilder ohjelmiston kanssa, korjaamme vikaa ja ilmoitamme heti kun tilanne on ohi. Pahoittelut tapahtuneesta.

3.6.2021
Korjattu: Vikatilanne palvelimilla Web124/web130.webhotelli.fi

Päivitys 3.6.2021 klo 1:05: Ongelma on saatu korjattua ja palvelimet on palautettu takaisin normaaliin käyttöön.

Palvelimilla Web124/web130.webhotelli.fi on havaittu vikatilanne. Ongelman korjaustyöt ovat kesken.

Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

17.5.2021
KORJATTU: Vikatilanne: Virhe sähköpostia lähettäessä

- Päivitys 24.05.2021: Vikatilanne on ohi ja ongelma ratkaistu. Kiitos kärsivällisyydestänne.

- Päivitys 17.05.2021: Valitettavasti vikatilanne on vielä voimassa, yritämme ratkaista sitä niin nopeasti kuin mahdollista.

- 11.05.2021 14:45: Olemme tietoisia tilanteesta missä sähköpostia lähettäessä vastaanottajan päästä tulee virhe jonka mukaan Microsoft estää sähköpostiviestin lähetyksen. Ongelma koskee palvelinta web122.webhotelli.fi.

Olemme selvittäneet syyn ongelmalle, teemme toimenpiteitä ja otamme yhteyttä estolistan ylläpitäjään estolistauksen poistamiseksi. Estolistauksen poistumisessa valitettavasti kestää joten suosittelemme sähköpostiohjelmia käyttäviä vaihtamaan sähköpostiohjelmansa lähtevän postin palvelimen osoitteen oman operaattorin osoitteeksi vikatilanteen (tai pysyvästi) ajaksi, jotta viestien lähetys onnistuu:

- Elisa: smtp.kolumbus.fi
- Telia: mail.inet.fi
- DNA: smtp.dnainternet.net
- Nebula: smtp.nebula.fi
- Welho: smtp.welho.com
- Saunalahti: posti.saunalahti.fi

Mikäli käytätte vain Webmailia jossa lähtevän postin palvelinta ei voi vaihtaa, suosittelemme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme: tuki@webhotelli.fi.

Suuret pahoittelut aiheutuneesta haitasta. Ilmoitamme kun tilanne on korjattu.

12.5.2021
KORJATTU: Vikatilanne palvelimella web129.webhotelli.fi

Päivitys 12.5.2021 klo 1:50: Ongelma on saatu korjattua ja palvelin on palautettu takaisin käyttöön. Palvelimella web129.webhotelli.fi on havaittu vikatilanne. Ongelman korjaustyöt ovat kesken.

Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

12.2.2021
*Päivitetty 3.3.2021* PHP- ja MySQL-versiot päivittyvät / PHP and MySQL-versions will be upgraded

Ole hyvä ja lue tiedote seuraavasta linkistä / Please read the announcement from the link:

Tiedote 1: 12.02.2021
Tiedote 2: 03.03.2021

1.2.2021
KORJATTU: Häiriötilanne palvelimella web123.webhotelli.fi

Päivitys 3.2.2021: Vika on korjaantunut.

Palvelimella web123.webhotelli.fi on havaittu häiriötilanne jossa sen ylläpidossa olevat sivustot eivät aukea selaimessa tai aukeavat hitaasti. Asiaa tutkitaan ja korjataan niin nopeasti kuin mahdollista, ilmoitamme kun tilanne on ohi.

Pahoittelemme mahdollista haittaa.

19.1.2021
KORJATTU: Häiriö asiakasviestien vastaanottamisessa

- Päivitys 21.01.2020:

Vikatilanne on saatu korjattua, viestit saapuvat normaalisti perille ja vastaamme niihin. Tiistaina ja keskiviikkona lähetetyt asiakasviestit tulee nyt lähettää uudestaan meille koska niiden vastaanottaminen epäonnistui tuolloin.

-----------

Emoyhtiömme Telia Inmicsnebulalla esintyy häiriö palvelinympäristössä joka vaikuttaa valitettavasti myös meidän järjestelmiin siten ettei asiakaspalveluumme lähetetyt viestit tällä hetkellä saavu perille asti, joten emme näe viestejänne.

Kun vikatilanne korjaantuu, meille lähetetyt viestit saapuvat perille jonosta ja vastaamme niihin. Pahoittelemme mahdollista haittaa, kiireellisimmissä tapauksissa suosittelemme ottamaan yhteyttä puhelimitse asiakaspalveluumme.

Telia Inmicsnebulan tiedoite: https://www.inmicsnebula.fi/fi/tiedotteet/hairio-palvelinymparistossa

16.12.2020
KORJATTU: Vikatilanne palvelimella web124.webhotelli.fi

Palvelimella web124.webhotelli.fi on havaittu vikatilanne jonka myötä osa sen sivustoista latautuvat hitaasti tai ei ollenkaan. Tutkimme asiaa niin nopeasti kuin mahdollista ja ilmoitamme heti kun vikatilanne on korjattu.

Pahoittelut mahdollisesta haitasta.

10.11.2020
KORJATTU: Vikatilanne sähköpostipalvelussa palvelimella web127

Päivitys: Vikatilanne on saatu korjattua klo 10:00 aikoihin.

Palvelimella web127.webhotelli.fi on havaittu vikatilanne sähköpostipalveluissa. Onlgemaa korjataan parhaillaan, ilmoitamme kun ongelma on korjattu. Suuret pahoittelut haitasta.

9.11.2020
KORJATTU: Palvelukatkos Telian konesalin verkkovian takia

Päivitys 12:45 - Webhotelli.fi:n osalta vikatilanne on ohi, verkkohäiriö ei enään vaikuta meidän järjestelmiin ja palveluihin.
-

Emoyhtiömme Telian konesalissa on havaittu tänään 9:00 laaja verkkohäiriö joka aiheuttaa katkoksia palveluihimme ja järjestelmiimme, esimerkiksi puhelinjärjestelmäämme.

Ongelmaa korjataan parhaillaan ja sen tilannetta voitte seurata: https://www.inmicsnebula.fi/fi/tiedotteet/verkkohairio-pienessa-osassa-konesaliverkkoja-0

Suuret pahoittelut tapahtuneesta.

9.11.2020
Vikatilanne palvelimella web129.webhotelli.fi

Palvelimessa web129.webhotelli.fi on havaittu vikatilanne. Ongelman korjaustyöt on aloitettu.

Pahoittelemme häiriöstä aiheutunutta haittaa.

20.7.2020
KORJATTU: Sitebuilder vikatilanne

Osalla palvelimillamme on havaittu vikatilanne Sitebuilder ohjelmiston kanssa, korjaamme vikaa ja ilmoitamme heti kun tilanne on ohi. Pahoittelut tapahtuneesta.

29.6.2020
KORJATTU: Häiriö: web126.webhotelli.fi

- Päivitys: Vika saatiin korjattua tiistaina 30.06.2020 aamuyöstä ja tilanne on varmistettu olevan kunnossa.

Palvelimen web126 palvelut olivat pois päältä lauantaina puolen päivän ajan järjestelmävirheen takia, valittavasti sähköpostipalveluissa on vielä vikaa, asiaa korjataan parhaillaan, suuret pahoittelut tästä

25.5.2020
HÄIRIÖ TELIA INMICS-NEBULAN RUNKOVERKOSSA 25.5

Emoyhtiömme runkoverkossa esiintyi häiriö joka aiheutti katkoksen asiakaspalveluun ja mahdollisesti osaan palveluistamme. Pahoittelemme tapahtunutta:

https://www.inmicsnebula.fi/fi/tiedotteet/hairio-telia-inmics-nebulan-runkoverkossa-255

4.5.2020
web121.webhotelli.fi palvelin hetkellisesti alhaalla

Palvelimella web121.webhotelli.fi esiintyi vikatilanne jonka myötä palvelin jouduttiin käynnistää uudelleen tänään klo 10:25 aikoihin.

Pahoittelut mahdollisesta haitasta.

20.4.2020
Huoltotöitä 12.5.2020 klo 00:00 - 06:00

Suoritamme huoltotöitä konesaliemme yhteyksiin kuukausittaisessa huoltoikkunassamme 12.5.2020 klo 00:00 - 06:00.

Huollon aikana osassa yhteyksissä voi ilmetä lyhyitä katkoksia. Emoyhtiömme tiedote asiasta löytyy seuraavan linkin takaa: https://www.inmicsnebula.fi/fi/tiedotteet/huoltotoita-konesalien-yhteyksiin-125

30.3.2020
KORJATTU: Osittainen sähköpostin lähetysongelma.

Päivitys 26.05.2020 9:00: Vikatilanne on saatu korjattua. Suuret pahoittelut pitkään kestäneestä vikatilanteesta, teemme toimenpiteitä vastaavan estämiseksi jatkossa.

Olemme tietoisia tilanteesta missä sähköpostia lähettäessä osa viesteistä eivät mene perille, osa merkkaantuu roskapostiksi ja osasta tulee virhe lähetyksen yhteydessä. Ongelma koskee palvelimia web123.webhotelli.fi, web126.webhotelli.fi, web127.webhotelli.fi, web128.webhotelli.fi ja web131.webhotelli.fi.

Olemme selvittäneet syyn ongelmalle, tehneet toimenpiteitä vikatilanteen poistamiseksi. Tilanteen ja estolistauksen poistumisessa valitettavasti kestää Microsoftin päästä joten suosittelemme sähköpostiohjelmia käyttäviä vaihtamaan sähköpostiohjelmansa lähtevän postin palvelimen osoitteen oman operaattorin osoitteeksi vikatilanteen (tai pysyvästi) ajaksi, jotta viestien lähetys onnistuu:

- Elisa: smtp.kolumbus.fi
- Telia: mail.inet.fi
- DNA: smtp.dnainternet.net
- Nebula: smtp.nebula.fi
- Welho: smtp.welho.com
- Saunalahti: posti.saunalahti.fi

Mikäli käytätte vain Webmailia jossa lähtevän postin palvelinta ei voi vaihtaa, pyydämme teitä ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme: tuki@webhotelli.fi.

Suuret pahoittelut aiheutuneesta haitasta. Ilmoitamme kun tilanne on korjattu.

-----------

6.4. klo 14:30 Päivitys: Vikatilanne on valitettavasti edelleen päällä, teemme suuria toimenpiteitä sen korjaamiseksi mutta tämä valitettavasti kestää. Pyydämme toimimaan yllä olevan ohjeen mukaisesti.

20.4. klo 8:20 päivitys: Vikatilanne on valitettavasti edelleen päällä, teemme erittäin suuria toimenpiteitä sen korjaamiseksi mutta tämä valitettavasti kestää. Pyydämme toimimaan yllä olevan ohjeen mukaisesti. Erittäin suuret pahoittelut tilanteesta.

15.5. klo 9:45 päivitys: Vikatilanne on korjattu meidän päästämme mutta Microsoft ei vielä ole ottanut estolistausta pois jonka myötä viestit Hotmail ja Live sähköposteihin eivät mene perille. Yritämme saada heitä poistamaan listauksen niin nopeasti kuin mahdollista.

5.3.2020
Palvelimen web131.webhotelli.fi uudelleenkäynnistys.

Palvelin web131.webhotelli.fi käynnistetään kokonaan uudelleen 6.3.2020 klo 01:00 välisenä aikana. Tämä saattaa aiheuttaa pienen katkon verkkosivun ja sähköpostien liikenteessä. Pahoittelut aiheutuneesta harmista.

24.2.2020
cPanel aiheisia kalasteluviestejä liikenteessä

Mikäli vastaanotatte viestin joka on otsikoitu "You have received a Confidential Document via cPanel Portal", kyseinen viesti on tietojen kalasteluviesti ja roskapostia.

Suosittelemme poistamaan tuollaiset viestit suoraan avaamatta linkkejä tai liitetiedostoja.

20.1.2020
KORJATTU: Vikatilanne sähköpostin lähetyksessä

>- Klo. 11:35: Olemme tietoisia tilanteesta missä sähköpostia lähettäessä vastaanottajan päästä tulee virhe jonka mukaan Microsoft estää sähköpostiviestin lähetyksen. Ongelma koskee palvelinta web127.webhotelli.fi.

Olemme selvittäneet syyn ongelmalle, teemme toimenpiteitä ja otamme yhteyttä estolistan ylläpitäjään estolistauksen poistamiseksi. Estolistauksen poistumisessa valitettavasti kestää joten suosittelemme sähköpostiohjelmia käyttäviä vaihtamaan sähköpostiohjelmansa lähtevän postin palvelimen osoitteen oman operaattorin osoitteeksi vikatilanteen (tai pysyvästi) ajaksi, jotta viestien lähetys onnistuu:

- Elisa: smtp.kolumbus.fi
- Telia: mail.inet.fi
- DNA: smtp.dnainternet.net
- Nebula: smtp.nebula.fi
- Welho: smtp.welho.com
- Saunalahti: posti.saunalahti.fi

Mikäli käytätte vain Webmailia jossa lähtevän postin palvelinta ei voi vaihtaa, suosittelemme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme: tuki@webhotelli.fi.

Suuret pahoittelut aiheutuneesta haitasta. Ilmoitamme kun tilanne on korjattu.

>- Päivitys klo 13:55: Vikatilanne valitettavasti jatkuu, työstämme korjausta niin nopeasti kuin mahdollista.

>- Päivitys Ke 22.01. 12:55: Vikatilanne on valitettavasti vielä päällä, edistämme asiaa parhaamme mukaan. Ilmoitamme heti kun tilanne on ohi.

>- Päivitys Ma 27.01. 12:55: Vikatilanne on valitettavasti vielä päällä, edistämme asiaa parhaamme mukaan. Ilmoitamme heti kun tilanne on ohi.

>- Päivitys Ti 04.02. 12:00: Ongelma on korjattu meidän päästä mutta Microsoft ei ole vielä ottanut estolistausta pois. Ilmoitamme heti kun tilanne on ohi ja listaus on poistunut.

>- Päivitys Ti 11.02. 9:50: Vikatilanne on ohi. Erittäin suuret pahoittelut pitkästä kestosta.

14.1.2020
KORJATTU: Vikatilanne sähköpostin lähetyksessä

Päivitys 12:30: Vika on korjattu, pahoittelut tapahtuneesta.

Olemme havainneet vikatilanteen sähköpostin lähetyksessä koskien autentikaatiota. Korjaamme vikaa parhaillaan ja ilmoitamme heti kun vikatilanne on ohi.

Suuret pahoittelut tapahtuneesta.

11.1.2020
Vanhemmat PHP-versiot poistuvat lähiaikoina

Webhotelli.fi palvelimista tulee lähiaikoin poistumaan cPanel järjestelmän päivityksen myötä PHP-versiot 5.6-7.0 ja vanhimmaksi käytettävissä olevaksi versioksi jää PHP 7.1.

Suosittelemme kaikkia asiakkaitamme päivittämään PHP-versionsa mahdollisimman pian uudempiin versioihin, käytettävissä ovat PHP versiot 7.1 - 7.3. PHP-version vaihtaminen onnistuu cPanel hallintapaneelista seuraavan ohjeen mukaisesti:

https://kb.webhotelli.fi/phpn-version-valinta/

15.12.2019
KORJATTU: Häiriötilanne palvelimella web121.webhotelli.fi

Päivitys 16.12.2019: vika saatiin korjattua tänään maanantaina klo 1:00:

https://www.inmicsnebula.fi/fi/tiedotteet/korjattu-hairio-osassa-cloud9-palvelua

---------------------------

Olemme havainneet häiriötilanteen yhdellä webhotellipalvelimistamme. Korjaustoimenpiteet tilanteen normalisoimiseksi ovat käynnissä.

Pahoittelemme tästä aiheutunutta haittaa!

6.9.2019
(KORJATTU) Vikatilanne sähköpostin lähetyksessä

Päivitys 12:45: Vikatilanne on saatu korjattua, syynä oli palvelunestohyökkäys. Palvelu toimii nyt normaalisti-

Palvelimella web123.webhotelli.fi on havaittu vikatilanne sähköpostin lähetyksessä. Korjaamme vikaa niin nopeasti kuin mahdollista.

Pahoittelemme mahdollista haittaa.

23.7.2019
KORJATTU: Vikatilanne sähköpostin lähetyksessä.

Päivitys: Vikatilanne saatiin korjattua perjantaina aamuna 26.07.2019.

Olemme havainneet vikatilanteen sähköpostin lähetyksessä koskein palvelinta web122.webhotelli.fi. Työstämme korjausta ongelmaan niin nopeasti kuin mahdollista.

Suosittelemme ongelmatilanteen aikana teitä käyttämään lähtevän postin palvelimena oman internetoperaattorinne SMTP-palvelinta. Tämän saat selville omalta internetoperaattoriltasi eli taholta joka toimittaa internetyhteytesi. Alla lueteltu joidenkin internetoperaattorien lähtevän postin palvelimia. Näissä ei käytetä autentikointia.

- Elisa: smtp.kolumbus.fi
- Sonera: mail.inet.fi
- DNA: smtp.dnainternet.net
- Nebula: smtp.nebula.fi
- Welho: smtp.welho.com
- Saunalahti: posti.saunalahti.fi

Huom! Mikäli käytätte vain Webmailia, ilmoitattehan siitä, kiitos.
Pahoittelemme mahdollista haittaa.

3.7.2019
KORJATTU: Vikatilanne sähköpostin lähetyksessä

Päivitys 15:00: Vikatilanne on saatu korjattua.

Palvelimella web123.webhotelli.fi on havaittu vikatilanne sähköpostin lähetyksessä. Korjaamme vikaa niin nopeasti kuin mahdollista.

Pahoittelemme mahdollista haittaa.

20.5.2019
KORJATTU: Laajavaikutteinen häiriötilanne (KORJATTU)

Valitettavasti palvelinsalissamme esiintyi eilen sunnuntaina verkkohäiriö joka vaikutti meidän palvelimiin ja järjetelmiin jonka myötä osa sivustoista lakkasivat toimimasta. Vikatilanne saatiin korjattua eilen illalla:

https://www.inmicsnebula.fi/fi/tiedotteet/korjattu-laajavaikutteinen-hairiotilanne-verkossamme-repaired-severe-network-fault

Suuret pahoittelut tapahtuneesta.

6.5.2019
Ongelma sähköpostin lähetyksessä

Palvelimilla web121.webhotelli.fi on ongelmatilanne jossa kyseisiltä palvelimilta ei voi lähettää viestejä outlook.com ja hotmail.com osoitteihin. Teemme toimenpiteitä ongelman korjaamiseksi sekä olemme yhteydessä Microsoftiin.

Estolistauksen poistumisessa saattaa valitettavasti kestää joten pyydämme kaikkia asiakkaitamme joihin ongelma vaikuttaa ilmoittamaan asiasta meille sähköpostitse osoitteeseen: tuki@webhotelli.fi

Suuret pahoittelut aiheutuneesta haitasta. Ilmoitamme heti kun vikatilanne on ohi.

14.3.2019
KORJATTU: Vikatilanne palvelimella web129.webhotelli.fi

Päivitys 16:05 - Vikatilanne on korjattu.

--------------------

Olemme havainneet vikatilanteen palvelimella web129.webhotelli.fi.

Vian syytä selvitetään, suuret pahoittelut häiriöstä.

21.2.2018
Nimipalvelinten IP-osoitteet muuttuvat

Suoritamme nimipalvelinten vaihdon helmikuun lopun aikana. Mikäli verkkotunnuksellenne on määritetty omat nimipalvelinosoitteet jotka ohjaavat vanhoille nimipalvelimillemme ns1.webhotelli.fi (217.149.52.11) ja ns2.webhotelli.fi (83.150.74.144) vanhojen IP-osoitteiden perusteella, tulee IP-osoitteet muuttaa käyttämäänne domainrekisteriin ja tarvittaessa muualle niin, että 217.149.52.11 (vanha ns1) muutetaan muotoon 77.86.182.126 (uusi ns1) ja 83.150.74.144 (vanha ns2) muotoon 77.86.252.246 (uusi ns2).

Mikäli verkkotunnuksella käytetään nimipalvelinosoitteina ns1.webhotelli.fi ja ns2.webhotelli.fi ei muutoksia tarvita. Tarvittavat muutokset koskevat lähinnä jälleenmyyntiasiakkuuksia.

Uudet nimipalvelimet ovat välittömästi käytössä, ja tietuemuutokset päivittyvät niille normaalisti. Vanhat nimipalvelimet eivät ota enää muutoksia vastaan 28.2.2018 jälkeen ja ne lakkaavat toimimasta kokonaan 14.3.2018. Muutos tehdään teknisen laadun takaamiseksi, ja pahoittelemme siitä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Minkäänlaisia katkoksia palveluiden toimintaan ei pitäisi tulla siirtymäajan johdosta jonka aikana molemmat nimipalvelimet palvelevat ja ottavat muutoksia vastaan normaalisti.